Запознајте го Гринго – мачето со бели „мустаќи“

На Instagram можете да видите многу животни со специфичен изглед, но никогаш сигурни сме дека никогаш претходно немате видено животно со така истакната и симпатична шара на мустаќи како Гринго – едногодишен мачор кој живее во Франција.

Тој ѝ припаѓа на расата Британска кратковлакнести мачки, а неговите сопственици Сабрина и Роман го чуваат заедно со брат му Милко.

Сопствениците ги забележале неговите „мустаќи“ и веднаш решиле да го вдомат уште кога Гринго имал само три месеци. Тие велат дека неговите „мустаќи“ се интересни, но ни приближно колку неговиот карактер, кој ги развеселува сите кои ќе му се доближат. Доколку сакате да видите што прави Гринго во секојдневието, посетете го неговиот Instagram профил.