Величествените мостови на Њујорк

Од „Статуата на Слободата“ до „Емпајр Стејт Билдинг“, „Големото јаболко“ е огромен град со многу аткракции, но значајно место имаат и мостовите кои овозможуваат поврзување на сите негови делови.

Њујорк како никој друг град има величествени мостови кои ги поврзуваат петте реони преку Њујоршкиот Залив, реките Хадсон, Ист Ривер и Харлем.