Филм & ТВ

Твитерџиите го пробија Холивуд: Колку типови на филмски постери постојат?

16. јануари 2020 - 19:35 | А.С.

Дали ви се случило да видите постер за нов филм и да си помислите „Дали го имам видено ова некаде?“

Не сте во заблуда, а тоа го забележаа и други луѓе кои за среќа имаат Twitter.

Прво францускиот филмски блогер Кристоф Куртоа ги „проби“ шемите за правење постер за филм и објави примери за трендови и типови на постери што се користат за одредени жанрови или намени на филмови, како и на конкретни типографии специфични за одредени временски периоди.

Неговите колажи прв на Twitter ги објави корисникот @leesteffen:

Приказната, секако, не заврши тука, па твитерџиите се приклучија во дебатата со свои откриени плагијати во Холивуд: