Музика

Стинг стигна во Скопје: Денес бидете сите Англичани, дојдете на концерт со кабаници и чадори

2. јуни 2019 - 17:23 | А.С.

Светски познатата музичка ѕвезда Стинг веќе пристигна во Скопје за денешниот концерт на градскиот стадион „Тодор Проески“.

Организаторот Авалон соопшти дека планот за одржување на концертот останува ист – иако временските услови не се идеални, концертот сепак ќе се одржи  - „во англиски стил“.

Соопштението од Авалон Продукција ви го пренесуваме во целост:

„Задоволство ни е да Ве информираме дека Градски стадион е комплетно подготвен за вечерашниот спектакл.

Стинг веќе пристигна во Скопје и неговата екипа работи на монтирање на бинската опрема на импресивнaта бина. Се очекува на концертот да присуствуваат повеќе од 25.000 посетители од целиот регион.

Поради влезот на „Вардар“ во Финалето на Final four, веќе објавената сатница останува иста :

ВРАТИ: 19:00 часот

Влатко Стефановски трио: 20:30 - 21:30 часот

STING: 22:00- 00:00 часот

Бидејќи прогнозите се дека нѐ очекува дожд во текот на попладневните и вечерните часови, Ве молиме сите подготвени да го дочекаме дождот и доколку дојде, да го прифатиме како неминовен дел од овој вечерашен спектакл.“