Филм & ТВ

„Star Wars: The Force Awakens“ пред и по визуелните ефекти

14. јануари 2016 - 15:58 | И.М.

„Star Wars“ филмовите отсекогаш биле познати по одличните и револуционерни визуелни ефекти, и најновиот, „The Force Awakens“, не изостанува.

Објавено е видео каде ги гледаме сцените од „Star Wars: The Force Awakens“ пред и по компјутерски генерираните ефекти. Во истото може да ја забележиме одличната работа на тимот кој работеше на ефектите на филмот, кој е номиниран за Оскар во категоријата за најдобри ефекти.

Погледнете го видеото:

VFX SW from achilles on Vimeo.