Советските метро станици низ фотографии

Фотографот Кристофер Хервиг има минато многу време фотографирајќи ги празните советски метро станици кои потекнуваат од едно далечно минато.

Guardian објави галерија од нив, а меѓу фотографиите се најдоа метро станиците во Санкт Петербург, во Москва, Самара, Тбилиси, Каркив, Нижниј Новгород, Новосибирск и други места.