Филм & ТВ

„Sonic the Hedgehog“ втор викенд на врвот на бокс-офисот

24. февруари 2020 - 13:23 | Б.С.Б.

Ниту премиерното прикажување на „The Call of Wild“ со Харисон Форд во главната улога, не успеа да го тргне „Sonic the Hedgehog“ од врвот на бокс-офисот во Северна Америка.

Со заработка од 26,3 милиони долари „Sonic the Hedgehog“ остана на врвот на бокс офисот, како филм со најголема заработка изминатиот викенд. На второто место е премиерата на „The Call of the Wild“, со 24,9 милиони долари.

„Birds of Prey“ е на третото место, со заработка од 7 милиони долари. На четвртото место е „Brahms: The Boy II“, со заработка од 6 милиони долари. „Bad Boys for Life“ е на петтото место, со 5,9 милиони долари.

1. Sonic the Hedgehog – 26,3 милиони долари

2. The Call of the Wild – 25

3. Birds of Prey – 7

4. Brahms: The Boy II – 6

5. Bad Boys for Life – 5,9

6. 1917 – 4,4

7. Fantasy Island – 4,2

8. Parasite – 3,2

9. Jumanji: The Next Level – 3

10. The Photograph – 2,8 милиони долари.