Снежна покривка од Кина до Русија

Го чекавме многу долго, но снегот конечно пристигна и кај нас. Во последните неколку дена под снежна покривка се најдоа скоро сите земји во светот. Од далечната Кина, преку Блискиот исток па до Русија, целата земја е обоена во бело.

Силните снежни врнежи во Европа, Азија и Блискиот исток натрупаа значително количество снег – нешто што тука во Македонија го немавме во последните неколку години. Во оваа галерија погледнете ги најдобрите и најинтересните фотографии од земјите од Источната хемисфера.