Здравје

Сѐ што треба да знаете за коронавирусот во едно видео

25. март 2020 - 15:54 | А.С.

Кратко анимирано видео со македонски превод во кое на едноставен - разбирлив и едукативен начин се објаснува новиот коронавирус и се порачува што можеме да направиме за да се заштитиме.

Анимираното видео прикажува како вирусот го напаѓа човечкото тело, како се размножува и влијае на имунолошкиот систем и што можеме да направиме за да го спречиме наглото ширење на болеста за да избегнеме колапс на здравството.

Преводот на видеото е изработен од волонтери кои се членови на македонскиот subreddit r/mkd. Оригиналното видео може да го најдете на ОВОЈ ЛИНК.