Сѐ што е погрешно со „Pet Sematary“ (2019)

Дечките од Cinema Sins се одлични во наоѓање „влакно во јајцето“ кога станува збор за филмови, а во случајот со римејкот на „Pet Sematary“ од 2019 година.

Сѐ почнува со насловот, каде наоѓаат маана во начинот на кој е спелувано името на филмот. До крајот ќе најдат вкупно 92 филмски гревови.

Филмот во режија на Кевин Колш и Денис Видмиер е втора филмска адаптација на истоимената книгана Стивен Кинг, по оригиналот од 1989 година.