Што претставува Мандела ефектот или како нашиот ум си поигрува со нас?

Дали сте знаеле дека Дарт Вејдер никогаш не рекол „Лук, јас сум ти татко“ или дека во „Снежана и седумте џуџиња“ злобната кралица не вика „Огледалце, огледалце“?

Ова се само неколку примери за „факти“ и „сознанија“ за кои многу луѓе се убедени дека се така, а всушност никогаш не се случиле. Ваквата појава е позната како Мандела ефектот.

Дечките од Factable подетално објаснуваат како нашиот ум си поигрува со нас.