Сексот продава: Ретро реклами за автомобили во СССР

На времето, VAZ-2101 ‘Zhiguli’ беше рекламиран како ексклузивен автомобил со рок на чекање од 5 години, а GAZ ‘Volga’ беше сонот на секој граѓанин на СССР.

Руските рекламни агенции уште во тоа време знаеле дека сексот продава, па вешто сместуваа згодни девојки во рекламите за автомобили чија целна група беа мажи.