Русин сам си направил тенк, во чест на Сталин

Жител на Русија решил да си направил тенк во дворот. И би тенк.

Русинот вели дека тенкот сѐ уште не пука, ама работи на случајот да го дотера и тој детаљ. На топот со црвени букни напишал „За татковината на Сталин“.

Се работи за реплика на моделот T-34 кој е изум на СССР од времето на Јосиф Сталин. Бил главно оружје на Црвената армија против Германците во Втората светска војна.