Путин во Монголија пречекан од војници на Џингис Хан

При посетата на Монголија, рускиот претседател беше пречекан од града војници облечени како во времето на славниот монголски освојувач Џингис Хан.

Монголците се горди на својот владетел од 13-тиот век, па на Владимир Путин му направија голема гест, да биде пречекан од гарда во оригинална облека од периодот на Џингис Хан.