Прекрасни фонтани низ светот

Архитектурата за некои луѓе претставува вистинска уметност, инспирација и уживање. Особено кога станува збор за дизајнот на фонтаните, кои важат за  прекрасни уметнички дела.

Во оваа галерија се опфатени некои од најубавите фонтани во различни делови во светот