Познати финалистите на Sony World Photography

Фотонатпреварот Sony World Photography Awards е еден од најпрестижните натпревари во светот. Објавени со финалистите од професионалното натпреварување за 2020.

Натпреварот беше отворен за фотографи постари од 18 години и траеше од јуни 2019 до јануари 2020. Пристигнати се над 135.000 фотографии. Има 10 категории во кои две се нови, Животна средни и Креативно. Наградите ќе бидат прогласени во десет категории на 16 април во Лондон. За наградата Photographer of the Year победникот ќе добие 25.000 долари, меѓу останатите награди.