Потопени градови и цивилизации: Што се крие на морското дно?

Со векови, луѓето се фасцинираат, па и опседнуваат со концептот за изгубениот град Атлантида. Во најновата епизода на Factable се анализираат потонати градови ширум светот и се поставува прашањето дали славната Атлантида би можело да се вброи меѓу нив.