Песочна бура пустоши долж Нил

Голема песочна бира го зафати Египет правејќи го небото портокалово и предизвикувајќи поплави.

Најмалку пет лица загинаа како последица на песочната бура која го погоди Египет. Долж реката Нил таа пустоши сѐ што ѝ стои на патот.

Алармантна е состојбата во главниот град Каиро каде и летовите на блискиот аеродром се откажани. Сите населени мест долж реката Нил се погодени, некои населби се поплавени, небото е портокалово, а луѓето не можат слободно да се движат.