Пази, мечка

Двајца работници во Русија одлучиле да се одморат по напорната работа, но за жал нивниот одмор не помина според очекуваното. Ги изненади доаѓањето на едно мало мече кое љубопитно ги мирисаше додека спиеја.

Едниот работник се разбуди и неговата реакција на мечето е бесценета. Тој успеа да го исплаши малото мече кое избега од чудните посетители, кои секако повеќе се исплашија од можната средба со мајката на мечето. За среќа, немаше таков епилог.