Pagani го претстави моделот Huayra Roadster BC

Најновото од италијанската компанија Pagani доаѓа со AMG 6-литарски V12 мотор. Ултраспортскиот модел Huayra Coupe BC е еден од најскапите модели на Pagani досега, а 40 најбрзи и најсреќни купувачи за 3,5 милиони долари ќе го добијат овој автомобил со 800 коњски сили задолжени за 1.217 килограми.

Официјални податоци за забрзувањето и најголемата брзина нема, а на публиката ќе и биде официјално претставен наредниот месец на изложба на егзотични автомобили во Калифорнија.