Низ фотографии: Светското првенство во велосипедизам на патеки

Во Берлин, Германија се одржа Светското првенство во велосипедизам на патеки, а Guardian објави галерија од најинтересните моменти од натпреварот. Велосипедистите од Велика Британија нема да доминираат на Олимпијадата во Токио годинава.

Холандија освои 6 златни медали, односно вкупно 9 од кои 2 сребрени и еден бронзен. Германија има вкупно 8 медали, САД 5, Данска 2 (златни) и Велика Британија 4 од кои само еден е злато.