National Geographic ги објави стоте најдобри фотографии од 2018

Секоја година уредниците на National Geographic имаат тешка работа, да ги одберат најдобрите фотографии од годината. Исто како и претходната, и годинава се одбрани 100-те најдобри фотографии.

Годинава пристигнаа повеќе од 2 милиони фотографии, секоја од нив раскажува своја приказна. Одвоивме 10 фотографии.