Македонија

Најстудено во Лазарополе, снег на Маврово, Шапка и во Крушево

27. декември 2018 - 9:53 | МИА

Лазарополе со минус 10 утрово беше најстудено место во Македонија.

Потоа следуваат Маврово со -8, Скопје-Петровец и Крушево со – 7, Тетово, Претор, Битола и Прилеп со -6, Крива Паланка и Охрид со -5, Скопје-Зајчев Рид и Берово со -4, Струмица, Демир Капија, Виница и Куманово со -2.

Во Штип се измерени 0 степени, додека во Гевгелија и Дојран до 4 степени.

Снег падна во Маврово, Шапка, Крушево, Тополчани и Лазарополе.