Најдоброто од Historic Photographer of the Year

Прогласени се најдобрите фотографии пристигнати на фотонатпреварот Historic Photographer of the Year, кој се одржува трета година по ред.

Фотографиите се оценувани од жирито според оригиналноста, композицијата и техниката, покрај приказната што ја пренесуваат и историската позадина.

Победник е фотографијата од руините на пристаништето Малбери во Нормандија.