Најдобрите подводни фотографии за 2020

Објавени се победниците на Underwater Photographer of the Year. На фотонатпреварот пристигнаа повеќе од 5.500 фотографии од над 500 учесници од целиот свет. Жирито имаше тешка задача да одлучи кои фотографии се најдобри.

Покрај главната награда, учесниците се натпреваруваа во 12 главни категории и две дополнителни.