Филм & ТВ

Најдобрите хорор филмови што може да ги гледате на Netflix сега

24. март 2020 - 10:36 | А.С.

Љубителите на хорор филмови се посебна група филмофили, но има некои остварувања кои добиле високи оцени и од „обичниот“ гледач.

Сега кога во светот владее пандемија на Covid-19 и имаме повеќе слободно време на располагање, можеби е време да го истражиме подобро овој жанр или да ја збогатиме листата на гледани хорор филмови.

Стриминг платформата Netflix има богат избор на содржини и покрај класиците како Friday the 13th, Child’s Play, Paranormal Activity и A Nightmare on Elm Street, ги издвојуваме овие одлични хорор филмови кои се достапни во моментов и веруваме дека ќе најдете најмалку еден наслов кој ќе ви се допадне.

Apostle

The Autopsy of Jane Doe

Cam

Candyman

Dracula

Green Room

Hush

The Invitation

Insidious

It Comes at Night

The Last Exorcism

The Monster

The Ring

The Ritual

Sweetheart

Train to Busan

The Witch