Најдобрите голови во Серија А за изминатата декада

Италијанската Серија А ги одбра најдобрите голови за изминатата декада постигнати во периодот 2010-2019.

Изборот е објавен на официјалниот YouTube канал на лигата. Нормално, има премногу убави голови постигнати во Италија, па многумина се незадоволни бидејќи нивниот омилен погодок не се нашол помеѓу избраните.