Најдобрите фотографии што ја одбележаа минатата недела

Големите пожари во Австралија, протестите во Ирак, средбата на Путин и Зеленскиј, земјотресите, посетата на Ким на Светата планина.

Sputnik на едно место ги собра најдобрите фотографии низ кои ќе се потсетиме што се случуваше во светот во текот на изминатите седум дена.