Најдобрите фотографии од вселената за 2019

Во текот на 2019 година некои од најмоќните телескопи и далечни ровери успеаја да доловат прекрасни фотографии од вселената. BBC направи селекција од најдобрите на кои сведочевме во изминатите 12 месеци.