Најдобрите фотографии од природата

Одбрани се најдобрите фотографии од годинешниот Nature’s Best Photography натпревар. Фотографиите ќе бидат изложени во Националниот музеј за историја во Вашингтон, а ја отсликуваат работата на фотографи од целиот свет.

Од вкупно пристигнати над 26.000 фотографии одбрани се 60 фотографии од 59 земји како победници на натпреварот.