Најбизарните омоти на албуми од поранешна Југославија

Генијално чудни. Вака се опишани омотите на албумите од поранешна Југославија што се најдоа во бизарната компилација на популарниот забавен сајт Bored Panda.

Од позите на пејачите, лошиот фотошоп до несфатената уметност, овие омоти спаѓаат во категоријата „кога еднаш ќе го видиш, никогаш нема да го заборавиш“. За нас најголем хит се албумите наменети за освојување на странскиот пазар, како Снеки која е видно подготвена за Италија.

Кој ви е омилен?