На продажба ставена куќата во која живееле Курт Кобејн и Кортни Лав

За 7,5 милиони долари се продава куќа во Сиетл, во која пред 25 години живееле Курт Кобејн и Кортни Лав, заедно со нивната ќерка Франсис Бин Кобејн, до моментот кога пејачот изврши самоубиство на 5 април 1994 година.

По трагичниот настан Кортни Лав живееле во куќата до 1997 година, потоа ја продала за 2,9 милиони долари.

Куќата има 8.000 метри квадратни, има 4 спални соби и 4 бањи, гаража и потпорен ѕид дополнително изграден во 1999 година.