Морничава романтика на руски мразокршачи

Два руски мразокршачи за влакно избегнаа судир во арктичката пустелија.

Бродовите на нуклеарен погон по име „Тајмир“ и „Вајгач“ пловеле низ бескрајното белило на Арктикот кога налетале еден на друг.

Глетката е истовремено морничава и романтична.