Македонија

Лиле Стефанова: Сè што знам споделив со надлежниот обвинител

13. август 2019 - 16:07 | Кајгана/МИА

Обвинителката на СЈО, Лиле Стефанова, по петчасовниот распит во Обвинителството за организиран криминал, изјави дека со надлежниот обвинител споделила сè што ѝ е познато за случаите „Империја“ и „Рекет“.

„Сè што можев да споделам со јавноста, јас го споделив. Денес дојдов овде во својство на сведок. Од 9 часот па до сега, отприлика 5 часа, дадов исказ како сведок и сè што ми е познато за овој случај. Имајќи го во предвид мојот статус на сведок и тајноста на истрагата не можам да кажам нешто повеќе. Сè што имав да кажам споделив со надлежниот обвинител“, изјави обвинителката Лиле Стефанова.

Таа одлучи да не одговара на новинарски прашања.