Авто новости

Lexus го претстави првиот тетовиран автомобил во светот

20. март 2020 - 20:08 | А.С.

Како омаж на традиционалната јапонска уметност и вештини, Lexus ја нарача изработката на првиот тетовиран автомобил на светот.

Оваа уникатна изведба на компактниот SUV UX ја дизајнираше и креираше лондонската тату артистка Клаудија де Сабе.

Користејќи чисто бел автомобил како „платно“ и Dremel алатка наместо игла за тетовирање, Клаудија ја направи оваа неверојатна шара која е симбол на среќата и упорноста во јапонската уметност.

Тетовираниот UX нема цена, но се проценува на околу 130.000 евра.