Кратка лекција: Сѐ што треба да знаете за земјотреси

Земјотресите зад себе може да остават неверојатен пустош во урбани места, но истовремено ги имаат формирано највеличествените формации во природата.

Научете за геофизиката зад зејотресите, како се мерат и каде се случиле најсилните земјотреси, во ова поучно видео на National Geographic.