Колку е навистина брз McLaren 570S?

Се чини дека не се потребни моделите 720S или 765LT за да го почувствувате духот на McLaren, бидејќи 570S е повеќе од доволен за да ви ја даде потребната доза адреналин.

Спортското семејство ги има 570 GT, 570 S Spider, 600LT и 600LT Spider, 540C и 570 S.

570S има 3.8-литарски твин турбо V8 со седумстепен автоматски менувач и дава 562 коњски сили и максимален вртежен момент од 600 Nm.

Но колку е навистина брз? Погледнете во видеото.