Која храна го зголемува нивото на тестостерон кај мажите?

Нивото на тестостерон кај мажите опаѓа со годините.

Квалитетниот сон, тренинзи со кревање тегови и правилната исхрана значително помагаат во подобрувањето на нивото на тестостерон кај мажите.

Доктор Ентони Балдузи од Fit Father Project - Fitness For Busy Fathers стручно објаснува кои видови храна помагаат на природен начин да го кренете нивото на тестостерон, научно потврдено, а со тоа и кои витамини и минерали ви се потребни.