Култура

Кинотека со онлајн македонски филмови порачува – граѓаните да седат дома

22. март 2020 - 13:13 | МИА

Кинотека на Северна Македонија се приклучува кон препораките – граѓаните да седат дома поради актуелната ситуација со коронавирусот, а за поквалитетно да го поминат времето во изолација им нуди линк на кој може да гледаат домашни филмови.

Видеогалеријата на Кинотека може да се погледне на линкот http://www.maccinema.com/FilmProgram.aspx.

„Среќна нова ‘49“, „Црвениот коњ“, „Тетовирање“, „Џипси меџик“ се само некои од насловите.