Филм & ТВ

Канскиот фестивал е одложен за крајот на јуни

20. март 2020 - 8:31 | Кајгана/МИА

Канскиот филмски фестивал е одложен и наместо во мај ќе се одржи кон крајот на јуни, соопштија организаторите.

Еден од најголемите филмски фестивали во светот требаше да се одржи од 12 до 23 мај.

Организаторите во соопштение велат дека разгледувале неколку датуми за фестивалот, вклучително и крајот на јуни.