Кандидати за најдобар светски автомобил за 2018 година

Штотуку беа прогласени кандидатите за најдобар светски автомобил за 2018 година и тоа во неколку посебни категории.

Избор за најдобар светски автомобил ќе се изврши во следниве категории: Најдобар светски луксузен автомобил на годината, светски автомобил на годината со врвни перформанси, светски градски автомобил на годината, светски зелен автомобил на годината и најдобро дизајниран светски автомобил на годината.

Сите овие категории нудат навистина прекрасни модели од кои љубителите на автомобилизмот нема да останат рамнодушни, а ние во прилог ви ја приложуваме галеријата за избор на најдобар градски автомобил за 2018 година.