Музика

Како се менуваше листата на најпродавани музичари од 1969 до 2019 година?

6. ноември 2019 - 17:05 | А.С.

Во денешно време, купувањето музички албуми на носач на звук станува „уметност во изумирање“.

Омилената музика најчесто ја имаме и слушаме во дигитална форма, а пиратирањето никогаш не било поедноставно.

Во поглед на популарна музика, се менувале трендовите и кои правци и музичари биле најслушани и најпродавани.

Денес најчесто ја купуваме музиката олајн или ја стримуваме, па начините за пресметување кои музичари се најпродавани се менуваат.

Како се менуваше листата на најпродавани музичари од 1969 до 2019 година погледнете во ова интересно видео што го сподели Hardwired Magazine.

Што би рекол Боб Дилан, „The times they are a-changin'“.