Како се чекаа редици за првиот McDonald's во Русија во 90-тите

Отворањето на првиот McDonald's ресторан во Русија, навистина претставуваше вистинска сензација во тоа време.

Луѓето едноставно не можеа да го дочекаат тој ден, па сите со големо нетрпение го чекаа отворањето на еден од светски најпознатите синџири со храна.

На фотографиите ќе ја видите толпата на луѓе која се упатува во првиот McDonald's ресторан во Русија, па ќе можете да забележите што всушност тоа претставуваше за тамошниот народ во тоа време.