Како изгледа правењето на славниот турски сладолед што не се топи?

Кахраманмараш е град во Турција, најпознат по турскиот сладолед што не се топи. Атила Канур припаѓа на четвртата генерација од семејство кое го прави овој вкусен традиционален десерт, создавајќи по 5 тони сладолед на час.

По што е толку посебен турскиот сладолед и од кои главни состојки се подготвува и зошто не се топи ќе дознаете од ова интересно видео.