Како изгледа концептот Prophecy на Hyundai?

Станува збор за концепт возило во кое ќе биде применета дизајнерската философија нa Hyundai наречена Sensuous Sportiness.

Во соопштението на јужнокорејскиот производител стои дека во концептот Prophecy „е нагласена безвременската убавина која ќе го издржи тестот на времето“.

Името Prophecy (пророштво, прев.анг.) ја оразува смислата на концептот, дефинирајќи го правецот на идниот дизајн на Hyundai.