Како да поставите зимски ланци на возилото?

Задолжителната зимска опрема вклучува носење ланци за тркалaта на возилото, наменети за возење во снежни зимски услови. За да не ви се случи да треба да учите местење на ланци во сред виулица, погледнете го нашиот водич за поставување на ланци, како и таканаречените чорапи за тркала на возилото и бидете подготвени за реалната ситуација.