И твоите патики се дел од проблемот со загадувањето

Речиси секој човек на планетата Земја има најмалку еден пар патики. Да ги тргнеме на страна префренциите по бренд, модел, боја и намена, проблемот се состои во тоа што овие често користени обувки не се рециклираат. А повеќето се изработени од пластика.

Да, и твоите патики се дел од проблемот. Во прилогот на National Geographic научете што знаеме досега и што можеме да направиме во иднина за да не ја загрозуваме планетата Земја со нашиот моден избор.