Футуристичка архитектура: Како би изгледале населбите на Марс?

Инспирирани од желбата да го подобрат животот на Земјата и да се изградат населби на Марс во иднината, тим научници од Interstellar Lab претставија проект комбиниран од футуристичка архитектура, инженерство, дизајн и технологија со регенеративна поддршка на живот.

Две години по лансирањето на проектот, Interstellar Lab откри експериментални биорегенеративни станици дизајнирани за научни и истражувачки центар за тренинг на астронаути.

Во исто време, според тимот на Interstellar Lab, населбата ќе биде отворена половина година за семејства, авантуристи и студенти.

Станицата, лоцирана во пустината Мохаве во Калифорнија, ќе биде отворена за 2021 година. Во неа ќе бидат вклопени различни витални технологии неопходни за секојдневен опстанок.