Филм & ТВ

Филмови зад кои стојат вистинити љубовни приказни

7. ноември 2019 - 11:52 | Б.С.Б.

Филмските љубовни приказни често немаат поврзаност со реалноста, но некои филмови се инспирирани од вистинити љубовни приказни.

Дали знаете дека „Dirty Dancing“ е направен според вистинити настани, односно по приказната на сценаристката Еленор Бергстајн која една лето со родителите отишла на одмор и од згодниот инструктор ги научила тајните за танцувањето?

„Out of Africa“ е филм снимен по автобиографската книга на Карен Бликсен, а „Bonnie and Clyde“ е омилена љубовна приказна на луѓе кои навистина постоеле.

Еве кои други филмови се снимени според вистинита љубовна приказна:

1. „The Edge of Love“

2. „The Wow“

3. „Dirty Dancing“

4. „The Notebook“

5. „Mr. Smith Goes to Washington“

6. „Bonnie And Clyde“

7. „Out of Africa“