Филипче со креативни постери апелира до граѓаните на послушност

Министерот за здравство Венко Филипче објави низа креативни постери како поттик за граѓаните да ја сфатат ситуацијата сериозно и да ги почитуваат мерките од Владата во борба против корона вирусот.

Министерот на својот официјален Facebook профил објави:

Да се седи дома значи да се биде креативен.

  • Ова се дел од креативните постери кои учествуваат во поттикот за почитување на мерките со цел спречување на ширењето на корона вирусот. Благодарни сме за поддршката.
  • Споделете, тагирајте, постирајте! #ЗаштитиСе #ОстаниДома